woensdag 23 mei 2012

Granny square, granny ripple en wooleater

Het begin is er: de gehaakte vierkanten die de kussen op de tuinbank (klik, hier schreef ik daar al eerder over) moeten gaan opsieren, zijn klaar.
Ik heb gekozen voor 3 verschillende patronen: een eenvoudige granny square, een granny ripple en de vertrouwde wool-eater. Heb een heeel klein pietsie ontwenningsverschijnselen...:-) nu de wool-eater deken af is... De stof om de gehaakte blokken op te maken ligt al geknipt klaar, het is nu zaak daar tijd voor te maken om ze in elkaar te stikken. Wordt niet ingewikkeld, gewoon hoezen van 50x50 met een opening aan de achterkant om het binnenkussen in te stoppen.
De nieuwe hoezen voor de kussens van de tuinbank (zijn gewoon drie kussens van tuinstoelen) kunnen mooi dit weekend gemaakt worden. Dan ben ik al weer een eindje op weg met het "pimpen" van de tuinbank.
En als je dan heerlijk op de tuinbank ligt en het wordt een beetje frisser, dan is het natuurlijk lekker om even een deken over je voeten heen te slaan.
Voor de tuinbank ben ik dus maar begonnen aan een gehaakte deken. Het worden minimaal 9 granny squares van 50x50 cm in de kleuren die ik voor de kussens heb gebruikt, 4 effen blokken en 5 blokken waarin de kleuren worden afgewisseld. Ik zeg minimaal, want misschien maak ik er nog wel 3 extra om nog wat extra lengte te creeeren, dat zie ik nog wel.
Op de foto's zie je de afzonderlijke blokken die klaar zijn..

En als dit nog niet genoeg Fleur en Kleur is op woensdag, dan zijn de bloemen uit de tuin dat zeker...

3 opmerkingen:

simoneannemone zei

Jij wil dadelijk niet meer binnen zitten met zo'n leuke tuinbank met kussens en deken.

Mooie kleuren heb je er weer voor gekozen.

Saskia

Anoniem zei

Your colours work so well for all the patterns they are all lovely. xx

Mariette zei

Voor het eerst ben ik op je blog en ik kom zeker weer terug, je maakt superleuke dingen! En dat "kledingstuk per maand" project ga ik ook nog eens beter bekijken, dat zou voor mij wel een goede stok achter de deur zijn om wat meer voor mezelf te gaan naaien.
Groetjes, Mariëtte