dinsdag 29 mei 2012

Gebreide overslagtuniek

Deze tuniek heb ik afgelopen weekend eindelijk, na heeeeeel lang op de UFO stapel te hebben gelegen, afgemaakt. Het breien verliep met horten en stoten, ik had krap garen gekocht en kwam er bij de laatste schouder uiteindelijk achter dat ik echt een bolletje tekort had.
Vervolgens heb ik de tuniek uitgehaald tot het tussenstuk, een behoorlijk aantal toeren laten vervallen, en het bovenstuk opnieuw gebreid. Dat ging op zich weer prima, tot ik er op 5 toeren van het laatste voorpand achterkwam dat ik die nog tekort kwam. Bijkopen ging niet meer, de kleur was inmiddels uit de collectie genomen... :-((
Tja, toen is het project op die beruchte stapel terechtgekomen en heeft daar ruim anderhalf jaar liggen wachen op een oplossing.
Die oplossing bedacht ik dus afgelopen weekend: ik heb het laatste bovenstuk van het voorpand afgehecht en gewoon in elkaar gezet. Het andere voorpand heb ik met hetzelfde aantal toeren ingekort, er is geen verschil in hoogte van de voorpanden op deze manier. Volgens het patroon wordt het voorpand bij de hals omgehaakt met een kleine picot, maar daar heb ik echt geen garen meer voor over en laat ik dus maar zitten. Ik heb de panden opgespannen en ze blijven mooi plat liggen.
Patroon: Overslagtuniek no. 18 uit de Sandra van juni/juli 2010
Garen: Gemericeerde katoen van Wibra
Het model heeft aan de onderkant een kantpatroon met bladvormen en is heel erg flexibel en rekbaar. Daarboven is een rand gebreid in ribbelsteek, waardoor de steken in elkaar trekken op taillehoogte en op deze manier een getailleerd effect aan de tuniek geven. De bovenpanden zijn in tricotsteek gebreid. Bij de mouwen heb ik de laatste 3 steken in ribbelsteek gebreid, dat stond niet in het patroon, maar geeft een mooi afgewerkt effect.

De tuniek is leuk geworden vind ik, met hindernissen en al...

4 opmerkingen:

simoneannemone zei

Wat een leuke tuniek is dit geworden. Mooi patroon en mooie kleur.

Goed dat je alle hindernissen hebt overwonnen want het is echt de moeite waard geweest!

Bets zei

Ik heb echt bewondering voor je .Het is heel mooi geworden .Hopelijk draag je hem nu met plezier. gr Bets.

Corina zei

Dat is een mooi tuniek geworden hoor en wat goed dat je hem nu dan toch af hebt gemaakt. Vind het een mooie kleur net als het model trouwens. Zul je veel plezier van gaan hebben.

Anoniem zei

Wow wat een mooi tuniek. Ik kan vaak het geduld voor breien niet opbrengen.
Mooie kleur trouwens.