zaterdag 4 februari 2012

Uiltjes schoolbord

Met "schoolbordstof" kun je de leukste projecten maken, daarover schreef ik hier en hier al eerder een berichtje. Ik had op de borduurclub enkele maanden geleden de stof al geborduurd met twee uiltjes, maar er nog geen echt afgerond project van gemaakt.
Ik heb er vorige week een schoolbord/memobord van gemaakt. Daarvoor heb ik de rand van een gewoon houten prikbord wit geverfd (alleen de randen). Met houtlijm heb ik vervolgens het hele bord ingesmeerd en even laten drogen. Al eerder had ik de schoolbordstof op de binnenmaat van het prikbord geknipt.
Daarna heb ik de geborduurde schoolbordstof op het ingelijmde prikbord geplakt en laten drogen met een hele flinke stapel tijdschriften erop om het goed te laten fixeren. Bij het uiteindelijke resultaat is er onder 1 van de uiltjes een kleine bobbel blijven zitten, deze was ontstaan door het borduren en kreeg ik echt niet meer weggewerkt op het memobord. Het is niet hinderlijk en alleen te zien als het licht er op een bepaalde manier opvalt.
Ter decoratie gebruikte ik een decoratief geruit lint rondom, waarin een subtiel blauw glittertje is geweven. Het turquiose accentje had ik ook al gebruikt bij de oogjes van 1 van de uiltjes en bij de glittersteentjes rondom het andere uiltje.
Het zebrastofje rechts gebruikte ik ook om de uiltjes mee te appliceren en als finishing touch plakte ik knoopjes in zwart en wit op zilveren glitterrondjes in alle hoeken.
Om het schoolbord/memobord op te kunnen hangen, heb ik schilderijhaakjes aan de achterkant bevestigd.
De patronen van de uiltjes komen van Embroidery Garden, de collectie heet Cute Owls.

6 opmerkingen:

Corina zei

die is leuk geworden en zo netjes gemaakt kan zo in de winkel, vind de uiltjes erg mooi en ook de afwerking is veel aandacht aan besteed.

groetjes Corina

Anoniem zei

Hoi Alice,

Ik mocht het vrijdag op de borduurclub bewonderen en het is prachtig.Nog mooier dan op de foto.

gr Bets.

simoneannemone zei

Wat een leuk orgineel schoolbord heb je gemaakt!

Mooi de details bij de afwerking.

Saskia

Anneke van Diggelen zei

Ziet er super leuk uit zeg!!! en ook nog heel nuttig!!
Veel plezier ermee

Groetjes Anneke

Ada zei

Ziet er geweldig uit daar zul je vast veel plezier aan hebben
Groetjes Ada

poetsie zei

ik vind het zo lief en mooi.