woensdag 14 september 2011

~ Een bloemetje op woensdag ~ Pluimhortensia

Volgens mij is de pluimhortensia nogal een populaire tuinplant/heester geworden. Je ziet ze vaak en veel in tuincentra en bij plantenmannen op de markt.
Het is ook een mooie tuinplant en omdat ik er ook 1 in de tuin heb staan, al jaren, heb ik deze gekozen voor ~ Een bloemetje op woensdag ~.
De pluimhortensia (Hydrangea paniculata) laat zich heel gemakkelijk snoeien, hij is een van de sterkste soorten in het Hydrangea geslacht. De welbekende ‘Grandiflora’ heeft als bijnaam ‘schapekop’ zo groot worden de bloempluimen.
De bloemen van deze varieteit bloeien niet allemaal tegelijk en worden nu door het najaar en de regen langzaam rozegekleurd.
Bij Een sneller kloppend hart vindt je vandaag nog meer bloemen.

6 opmerkingen:

Marian zei

Ik vind deze hortensia zeker zo mooi als de bolvormigen,en het voordeel is inderdaad dat je ze elk jaar flink terug kan snoeien, zodat je struik een beetje 'in de hand' blijjft.
Mooie collage heb je gemaakt, volgens mij heb jij ook best een flinke tuin.

Een sneller kloppend hart zei

Ohhh die pluimhortensia's vind ik zo moooooi! Het liefst zou ik bij mensen aanbellen om te vragen of ik ze mag plukken maar ja...dat vind ik echt te ver gaan, met andere woorden: ik durf 't gewoon niet :)

Fijne dag!

Veel groetjes, Veronique

Paintings by Louise, Maison Louise zei

Mooi hoor de Pluimhortens's!

Kort geleden heb ik er ook een gekocht voor in onze tuin, ik hoop dat hij net zo mooi wordt als bij jou.

Groetjes Loes

hokje zei

Ze zijn inderdaad prachtig. Volgend voorjaar wil ik de tuin veranderen en de pluimhortensia staat ook op mijn verlanglijstje...

Fijne dag. Groeten, Miranda

Trudy zei

Geweldig mooi vind ik 'm. Zo fijntjes!!

flowersandhome zei

Prachtig! Een hortensia die ik nog niet in de tuin heb maar ook nog niet vaak zag eigenlijk. Heel mooi!
Groetjes,
Marian