zaterdag 5 februari 2011

Naaibaar plastic

Voor de borduurclub proberen we voor elke bijeenkomst een thema of techniek uit te kiezen die we (nog) niet hebben gedaan of willen uitproberen.
Dit keer hadden we gekozen voor het borduren met naaibaar plastic of doorzichtig tafelzeil. Het naaibare plastic wordt vaak speciaal verkocht voor dit doel, maar doorzichtig tafelzeil van bijvoorbeeld Blokker of Marskramer werkt net zo goed. Wel even opletten dat je niet de meest dikke variant gebruikt, zeker als je alleen maar een klein stukje wilt gebruiken.
Borduurpatronen voor het gebruik van vinyl worden speciaal voor dit doel ontworpen. Het vinyl maakt onderdeel uit van het uiteindelijke resultaat van het patroon. Bijvoorbeeld een insect in een potje, vergrootglas, vissenkom, kauwgombalautomaat enzovoort. Klik maar eens hier, hier of hier voor ideetjes. Het gebruik van vinyl heeft soms ook een functie, bijvoorbeeld bij telefoonhoesjes, notitiebloks of opberghoezen voor allerlei toepassingen. Klik maar eens hier, hier of hier voor prachtige collecties met vinyl.

Gisterochtend ging ik bepakt en bezakt naar de borduurclub, met veel goede moed om te borduren. Enfin, weinig van gekomen, ik had geen borduurringen voor de machine meegenomen.
Een van de andere dames heeft een tasje van een borduursel met naaibaar plastic voorzien, het lieveheersbeestje in het potje. Zo had ik toch nog iets om te showen. De"spin" had ik al eerder gemaakt als voorbeeld.
Dus foto's van de resultaten die houd je nog tegoed.

Wil je nog wat ideetjes opdoen of leuke gemaakte projecten bekijken, de bloghop op de site van Annemarie staat al weer vol met mooie foto's en links naar de bijbehorende weblogs.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een leuke dingen, waar is die borduurclub? Want jullie maken hele leuke dingen. Bedankt voor de sites, die organizer lijkt me heel gemakkelijk. Eens kijken of ik die ga kopen.

simoneannemone zei

Wat een leuk idee is dit weer! Ziet er mooi uit.

saskia

- zei

Beautiful work and yes, lots of fun!