zondag 20 februari 2011

Bling-bling fuchsia

Het is bijna een jaar geleden dat ik een lingeriesetje heb gemaakt. Daar waren diverse redenen voor: een hele kast vol met heel veel setjes, geen inspiratie en veel andere dingen te doen en gemaakt.
Tijdens de Huishoudbeurs is het wel een leuk werkje om op te pakken als het wat rustiger was. Dus het setje dat al maanden geknipt was, heb ik af kunnen maken.
Bij de bewerkte lycra, fuchsiaroze sterbloemetjes met een echt zilver hartje op wit, heb ik een fuchsiaroze lycra gecombineerd.

De cups van de bh zijn driedelig, met vanaf de schoudernaad een ronding naar middenvoor.
Dit is de eerste set waarbij ik twee lycra's heb gebruikt om een lingeriesetje mee te maken en geen kant. De bovenkant van de cups heb ik afgewerkt met het picotelastiek. De gestikte zigzagsteek is met zilverkleurig garen gedaan, bijpassend bij de zilveren bolletjes van de bewerkte lycra.
Als versiering vrij grote zilveren hotfixsteentjes.
Bij de bh maakte ik in eerste instantie 2 slips, maar ik heb er nog een stringslip bijgemaakt.
Ik ben niet echt een stringdraagster, maar ik heb me er toch eens aan gewaagd. Het patroon komt uit het boek van Syl Design/Eline Kleinvak dat we op een ZLM-dag van het lingerieforum ontvingen. Er staan 5 verschillende modellen voor stringslips in. 
Het resultaat is mooi, maar is nog niet goed passend. Ik vind hem te hoog en het voorpand is te breed, daardoor gaat het voorpand rimpelen. Ik heb nog een variant geknipt, maar nog niet in elkaar gezet. Zou zonde zijn als die ook niet goed is. Dus het patroon van deze slip ga ik nog aanpassen.
Bij de stringslip wordt het achterpand van achter naar voor om de taille gevormd en middenvoor door een ring gesloten, het patroon op zich vind ik wel erg leuk en makkelijk te maken.

De Huishoudbeurs is weer achter de rug. De laatste zondag van de beurs ben ik er niet meer aanwezig, die dag is om te acclimatiseren en gezellig met z'n drieen door te brengen.
Vanmiddag hebben we een heerlijk frisse neus gehaald in de bossen rond Zeist, we hebben de Pyramide van Austerlitz beklommen.
Daarna heerlijk gegeten bij "Klein Zwitserland" in Driebergen, daar kwamen we bij toeval langsrijden. Leuke moderne ambiance en voor een redelijke prijs meer dan voldoende en lekker gegeten.

6 opmerkingen:

poetsie zei

Wat een lekker fris setje, je krijgt gelijk zin in het voorjaar

Jos van KloskaCreAtief! zei

Mooi setje geworden zo met die zilveraccenten. Heb je nog wat dames op de beurs aan het lingerie maken gekregen?

simoneannemone zei

Wat een mooi setje heb je gemaakt!
Leuk met die zilveraccenten.

Heb je het lingerievirus nu weer te pakken?

Saskia

Tialda zei

Hoi Alice, ik mocht op de beurs je lingerie setje al even bewonderen, hij was toen al bijna klaar! Een prachtig vrolijk setje en ik vind het een prachtige belijning!

Kim zei

Wat een leuke combi met die twee lycra´s. Die gebloemde lycra is gaaf!

Het is een heerlijk fris setje geworden!

Yvonne zei

Hoi Alice, ik heb jou een award gegeven, lees maar op mijn blog:
http://honderdprocentcrea.blogspot.com/2011/02/blog-award.html

Nog een creatieve dag toegewenst.

groetjes
Yvonne