zaterdag 28 april 2018

Borduurbeurs Sliedrecht 21 april 2018 en terug van weggeweest

Afgelopen zaterdag was ik, zoals gewoonlijk, samen met Bets aanwezig met een kraampje tijdens de Borduur- en Plotterbeurs in Sliedrecht.
We lieten zoals elk jaar onze geborduurde spulletjes zien, ontmoetten oude bekenden, maakten kennis met voor ons "nieuwe" borduursters, gaven uitleg over borduren en borduurtechnieken en nog veel meer.
Het was weer een ontzettend gezellige dag waar we altijd met veel plezier naar uitkijken en aanwezig zijn. We sloten de dag af met een traditie voor ons: appeltaart (van Dudok) met wat drinken erbij. Die bestelden we 's ochtends om 9.00 uur al bij de bar, anders zijn ze er echt niet meer om half 6 's avonds als we al onze spulletjes hebben ingepakt en ingeladen in de auto's.
En met dit "echte" blogbericht (geen gekopieerde tekst van een andere website) ben ik terug van weggeweest. Tijdens de borduurbeurs werd me opvallend vaak gevraagd waarom ik geen blogberichten meer schreef en dat die echt gemist werden. 
Het afgelopen jaar werd voor mij gekenmerkt door een aantal ingrijpende gebeurtenissen en veranderingen, waarbij het plotseling overlijden van mijn vader in januari jl. heel veel impact op mij heeft gehad.
Het heeft er in ieder geval toe geleid dat ik een aantal dingen die ik heel erg leuk vond en nog steeds vind, heb verwaarloosd. Een van die dingen is het schrijven van blogberichten over mijn creatieve hobby's, die kennelijk toch gelezen en gewaardeerd werden.
De afgelopen week heb ik er over nagedacht of ik het bloggen weer wilde oppakken. De populariteit van Facebook en Instagram speelden daarbij ook door mijn hoofd, "iedereen" zit daar toch inmiddels op? Maar daar kan ik geen uitgebreide verslagen en berichten maken met tips, trucs en links naar andere pagina's waarop je meer informatie kunt vinden over de materialen die ik gebruik, dingen die ik leuk vind en nog veel meer.
De berichten en foto's van Facebook en Instagram verdwijnen naar mijn mening heel snel tussen de massa aan andere berichten en zijn binnen no-time niet meer zichtbaar of vindbaar en dat vind ik zonde.
Het maken van blogberichten kost best veel tijd, zeker omdat ik mijn berichten aanvul met foto's en links naar relevante en leuke pagina's. Verder viel het me op dat de bloggers die ik zelf ook graag lees, nog steeds hun blogs blijven bijhouden een enkeling daargelaten.
Bovendien vond en vind ik bloggen ontzettend leuk om te doen. Het delen van mijn kennis, creativiteit en ideetjes en de reacties die daarop komen ook en dat maakt dat ik heb besloten het bloggen weer op te pakken. Genoeg ideetjes in mijn hoofd, borduurclubs, beurzen, projecten en andere leuke dingen om te doen en te laten zien, kortom ...... I'm back 😀😇  (tnx dames die het aan me vroegen!!)

4 opmerkingen:

Jos van KloskaCreAtief! zei

Blij dat je weer terug bent van weggeweest in Blogland. Ik lees je blogs altijd met heel veel plezier (en bewondering)!

Happy Earl Grey zei

Ik had nog nooit van de borduurmarkt gehoord. Leuke tip!
groetjes

Margaret zei

Allereerst nog gecondoleerd. Het overlijden van een van je ouders hakt er best in en vergt veel aandacht en energie.
Fijn dat je weer terug bent en dat je weer gaat bloggen.
Na alle problemen met Facebook heb ik een paar weken geleden juist mijn account opgezegd. Heel wat mensen om mij heen zijn gestopt of doen niets meer met FB. Ook over Instagram twijfel ik door de vluchtigeheid en de vele, irritante reclames.
Je hebt helemaal gelijk. Op een blog blijft alles behouden en kun je heerlijk terugkijken. Ook anderen kunnen zo fijn inspiratie op doen. En er staat geen reclame op als jij dat niet wilt. Jij bepaalt wanneer iedereen jouw berichten kan lezen en niet anderen zoals bij FB en Instagram gebeurt.
Ik blijf jouw blog met plezier volgen.

Groetjes, Margaret

Crea-roosje zei

leuk dat je weer blogt.
En het blijft toch leuker om te lezen...en dingen te delen.
Had graag een keer willen komen op de beurs maar helaas geen borduurmachine meer...
Groetjes Esther