zondag 14 mei 2017

Rozy Wallet ~ Serial Bagmakers

Ik had het patroon van de Rozy Wallet van serial Bagmakers (klik hier) op het www al een paar keer langs zien komen en vooral de exemplaren die een buitenkant met kurkstof hebben, vond ik superleuk.
De Rozy Wallet is een portemonnee met metalen sluiting met in de binnenkant heel veel vakjes voor (credit) card, pasjes, ritsvakje en biljetvakjes. De buitenkant van de portemonnee wordt van een dikkere (kurk)stof gemaakt, de binnenkant wordt van katoenen stof gemaakt.
Het werken met kurkstof is nieuw, hip en happening. Je ziet voorwerpen met kurkstof steeds vaker o.a. in restaurants voor de broodzakjes, omslagen van de menukaarten en in winkels bij tassen, omslagen van notitieblokjes en nog heel veel meer.
Kurkstof is de stof van de toekomst, ecologisch en duurzaam, maar vooral gewoon mooi en erg stijlvol. De stof voelt zacht aan en verwerkt makkelijk onder de naaimachine en ik heb inmiddels gezien dat je er ook op kunt borduren. Dat moet ik nog even gaan uitproberen.
De buitenkant van de kurkstof voelt leerachtig aan, de binnenkant is vaak een gladde geweven stof waarop het kurk is vastgemaakt. Er zijn heel veel verschillende uitvoeringen en kleuren van het kurkleer te koop en ook steeds makkelijker te vinden.
De link was snel gelegd voor de borduurclubs in mei: een Rozy Wallet maken en voor wie dat wilden met een buitenkant van kurkstof.
Ik zal jullie de details besparen, maar ik heb zo hier en daar bij een aantal dames wel enige bedenkingen gezien en gehoord vooraf 😄 en tijdens het maken van de Rozy Wallet.
Daarom hadden we vooraf zelf al een Rozy Wallet gemaakt, zodat we alles goed konden uitleggen.
Het patroon is heel uitgebreid met veel uitleg, foto's, tekeningen, beschrijvingen en bovendien nog met een filmpje dat je tijdens het maken kunt afspelen en bekijken. Bovendien is het patroon in het Nederlands te verkrijgen, hoe makkelijk is dat.
Na twee borduurclubs in mei en de voorbereiding, heb ik dus 3 Rozy Wallets met verschillende stofjes en verschillende uitvoeringen kurkleer.
De emeraldgroene is voor dochterlief, vond ze helemaal geweldig om te krijgen. De licht witte met de gouden sluiting is voor mijn moeder als moederdagcadeautje en de gestreepte met de zilveren accenten krukleer houdt ik voorlopig voor mijzelf.
Ik denk dat er nog wel een paar zullen volgen, nu eerst even de bestelling van de metalen sluitingen binnenkrijgen.. 😀
Voor het maken van de portemonnee heb ik gebruik gemaakt van een aantal hele handige naaiaccessoires, maar daar zal ik in een apart blogbericht voor maken.
Patroon: Rozy Wallet van serial Bagmakers (klik hier)
Kurkleer is verkrijgbaar bij:

De foto's hieronder zijn Rozy Wallets die tijdens de twee borduurclubs zijn gemaakt en dan heb ik ze nog niet eens allemaal op de foto gekregen. Het was een inspannend, spannend en intensief project, maar (bijna) iedereen ging aan het eind van de dag met een compleet afgemaakte Rozy Wallet naar huis.


4 opmerkingen:

Bets zei

Het koste heel wat bloed zweet en tranen maar was een heel leuk project om te maken met super mooie resultaten

Tialda zei

Ik maakte deze week mijn tweede Rozy voor moederdag en gebruik mijn eerste dagelijks!
Leuk project he? Er liggen nog 3 sluitingen klaar ( waar ook nog een Joy van gemaakt gaat worden)
Mooie exemplaren heb je gemaakt!

Jos van KloskaCreAtief! zei

Leuk he, is weer eens heel iets anders om te maken!
Wat heb je een mooie combinaties gemaakt (vooral die batik variant vind ik erg mooi).

Katrien | KATRIENETTE zei

Leuke verzameling Rozy's heb je laten zien. Tof hoe ze allemaal anders zijn.