zondag 3 april 2016

Lappenpoppen ~ Sascha Blase

In het boek "Gehaakte lappenpoppen" van Sascha Blase staan zestien patronen voor het haken van lappenpoppen. De gehaakte poppen zijn zeer geschikt voor baby’s om te gebruiken als knuffeldoekje en voor jonge kinderen. Na een voorwoord begint het boek met een uitgebreide uitleg van de gebruikte haaksteken. Dit wordt zowel tekstueel als met tekeningen gedaan. Hierna volgt een hoofdstuk over de garenkeuze. Aan de hand van kleurenfoto’s van voorbeelden wordt duidelijk wat het effect is op het uiterlijk bij gebruik van een bepaald garen. Vervolgens komt een aantal tips & trucs en uitleg van de moeilijkheidsgraad en gebruikte afkortingen, gevolgd door een uitleg over het in elkaar zetten van de poppen. Ieder patroon is opgebouwd uit: moeilijkheidsgraad, afmetingen, materialen en werkwijze (per toer aangegeven). Dit alles wordt op een zeer vlotte en duidelijke manier verteld, verduidelijkt met veel mooie kleurenfoto’s en een vrolijke lay-out. Sascha Blase schreef eerder twee haakboeken en is bekend van haar blog (klik hier)
Ik haakte twee lappenpoppen uit het boek: de pinguin en de koalabeer. Het stonewashed garen haakt heerlijk weg voor deze patronen en gaat verrassend snel. De twee varianten waren redelijk snel klaar en heb ik gelijk maar in elkaar gezet. Het maken van deze lappenpoppen was leuk om te haken, maar ik ga er niet meer exemplaren van maken. 
Via Bookdepository kocht ik het nieuwste boek van Vanessa Mooncie: Trophy Animal Heads. Het boek is op dit moment alleen in het engels te verkrijgen. De patronen zijn heel leuk en een echte uitdaging om te gaan maken, lijkt me super om te doen.
Gebruikt garen: Stonewashed, kleuren Moon Stone 801 en Smokey Quarts 802
Gebruikte haaknaald: 3 mm haaknaald

5 opmerkingen:

Jos van KloskaCreAtief! zei

Leuk boek he, en je lappenpoppen zijn erg leuk geworden.
Ben wel benieuwd waarom je er niet meer van gaat maken? Geen uitdaging misschien qua haken (voor jou dan, haha)

Bets zei

Wat een leuke gehaakte lappen poppen zeg . Ik hoop dat ik je boek een keertje lenen mag . Gr Bets

Corina zei

Ze zijn wel erg mooi en leuk om te zien.

Corina

DagelijkseOnzinDingen zei

Wat een leuke poppen, ik werd op slag een beetje verliefd op de pinquin. Wat een leukerd.

Unknown zei

Wat zijn ze leuk geworden! Ik heb een aantal losse patronen besteld, waaronder de pinguïn maar het gezichtje lukt maar niet om het symmetrisch te krijgen dus weer een W.I.P in de kast liggen. Jammer, want ze zien er hartstikke lief uit!