woensdag 13 april 2016

Alice in Hobbyland banner


Op de borduurbeurs afgelopen zaterdag had ik voor het eerst mijn "Alice in Hobbyland"-banner opgehangen. Gezien de lengte die de banner totaal had, moest ik hem om een hoekje hangen, maar hij werd wel opgemerkt.
Om in het thema van mijn hobby te blijven koos ik voor de klosjes van Big Dreams Embroidery.
In totaal moesten het 24 onderdelen worden, 22 klosjes waarbij op 16 klosjes een letter moest komen en 6 klosjes zonder letter. Tussen de afzonderlijke woorden, koos ik voor twee uiltjes, die konden niet ontbreken tussen de slinger. Ik ben al heel lang gek op uiltjes in allerlei varianten, maar dat is wellicht overbodig om te vermelden.... :-)
De lapjes voor de klosjes had ik al heel lang in mijn voorraad: een scrappakketje van allerlei verschillende quiltlapjes die ik voor appliceren gebruik. Ik wilde een vrolijk kleurverkoop en met wat schuiven van de verschillende kleuren is deze combinatie eruit gekomen. De kleurtjes van de slinger gaan van groen, via geel en oranje naar rood. Voor de boven- en onderkant van de klosjes koos ik voor een tweetal stofjes met een houtprint om het echte klosjes te laten lijken.
Het was nogal een klus op zich en het maken heeft me enige tijd gekost voordat ze allemaal af waren. Zo tussendoor bij andere projecten maakte ik er soms 1 of 2, maar gelukkig ruim op tijd voor de beurs kon ik de klosjes op het lint rijgen.
Patroon: Spool of Embroidery Thread Banner ITH Project van Big Dreams Embroidery
Op deze site vindt je tal van verschillende patronen van banners, voor elke gelegenheid is er wel een passende slinger te maken.
Een rondje in de tuin leverde ook al kleurrijke foto's op: schildersverdriet, wolfsmelk, een bloeiende skimmia en een uitlopend perenboompje dat nog geplant moet worden.

In huis staat een bos "Harlekino" anjers, de naam is toepasselijk: wat een vrolijke kleuren!

3 opmerkingen:

Margaret zei

Wat een gave banner. Logisch dat je met zoiets moois veel bekijks had. Echt mooi gemaakt en heel toepasselijk.

Groetjes, Margaret

Jos van KloskaCreAtief! zei

Wat mooi zeg, leuk die klosjes en veel aandacht voor (en door) het kleurenverloop dat je erin hebt gebruikt!

Crea-roosje zei


leuk die slinger zeg!
En dat het veel werk is geloof ik wel!
Jammer dat ik niet op de beurs kon zijn!
Zo dchtbij voor mij,maar ik had een verkoping waar ik veel
veel opgemaakt heb en daar ook moest staan!(zie mijn blog)
Wanneer komt er weer een?
groetjes Esther