vrijdag 18 maart 2016

Beugeltas ~ Haken & Sfeer

Kleine projecten tussendoor zijn goed voor de afwisseling, snel klaar en makkelijk mee te nemen in je tas voor het geval je ergens moet wachten. Bij de boeklancering van Haken & Sfeer kocht ik destijds gelijk een beugel en 3 bollen Stonewashed XL om de beugeltas uit het boek te maken. Het was er nog  niet van gekomen, maar toen ik de bollen weer tegenkwam, belanden ze in het zicht.
Het lijkt een eenvoudig project, maar er zaten wat kleine addertjes onder het gras toen ik eenmaal bezig was.
Het haakpatroon is op zich heel eenvoudig. Halve stokjes worden afgewisseld met halve vasten en dat maar in twee toeren. Het lukte me maar niet om ovalen recht naast elkaar te haken, er versprong elke keer een steek en de hele boel trok scheef.
Dus maar weer opnieuw begonnen, maar nu met een lading steekmarkeerders bij de hand, dat zou met toch niet weer gebeuren.... Inderdaad, de rechte lap was toen in een avondje gehaakt en alle rondingen en herhalingen keurig naast elkaar.
Vervolgens moet je deze lap aan de beugel bevestigen, best een precies priegelwerkje. Ik zette de lap vast met vissersgaren, doorzichtig en heel sterk. Om ervoor te zorgen dat dit garen niet los zou raken heb ik er een extra druppeltje lijm op gedaan.
In het boek wordt er een band aan de tas gemaakt met gedraaid garen. Dat leek me niet praktisch, ik koos voor een andere oplossing. Wat is je voorraad dan oh, zo handig. Daarin vond ik nog twee doorzichtige beugels die prima voor deze gehaakte tas te gebruiken waren. Om deze beugels aan de tas te bevestigen haakte ik eerst 4 plastic ringen om met het Stonewashed XL garen en bevestigde deze aan de beugels. Daarna naaide ik de ringen aan de buitenkant van de tas.
Als laatste sluit je de zijnaden van de rechte lap en je hebt een sjiek gehaakt tasje.
Patroon: Tas uit Haken & Sfeer
Gebruikt garen: 3 bollen Stonewashed XL van Scheepjes, Smokey Quartz
Samenstelling: 70% katoen, 30% acryl
Gebruikte haaknaald: 5 mm
Accessoires: tasbeugel 24 cm, handvaten en 4 plastic ringen4 opmerkingen:

Tialda zei

Wat een keigaaf tasje! Mooi patroon ook!

simoneannemone zei

Het patroon komt heel mooi uit bij dit tasje.

Leuk!

Jos van KloskaCreAtief! zei

Wauw!!!

Ana Love Craft zei

Beautiful bag! I love all about it! Congrats!
Have a nice week and a Happy Easter!
Hugs and love from Portugal,
Ana Love Craft
www.lovecraft2012.blogspot.com