dinsdag 17 november 2015

Victoria ~ Berniolie Designs

De omslagdoeken die Bernadette van Ambergen (Berniolie Designs) ontwerpt hebben een chique uitstraling door bijzondere randen of bijzondere stekencombinaties. De patronen zijn, vind ik, relatief makkelijk te haken of breien, heel duidelijk uitgelegd in steken of aan de hand van een teltekening. Ik ben wel een fan van haar patronen.
Een tijd geleden had de Wibra gemeleerd garen in het assortiment dat werkelijk de winkel uitvloog, Ezra. Ik greep helaas achter het net...toen. Voor de zomer lukte het me om via een FB-groep toch een aantal bollen van het gewenste garen over te nemen.
Het garen is vrij glad en licht glanzend en de kleuren waren limegroen, roze en lila.
Ik koos voor het patroon Victoria van BerniolieDesigns, een granny steek omslagdoek met een brede afwerkrand. Het haken van de grannysteek ging lekker vlot, een heerlijke steek waar je niet bij na hoeft te denken. Door het gemeleerde garen ontstond er een leuk, vrolijke omslagdoek.
Voor de rand had ik ook een drietal bijpassende bollen lila Ezra gevonden. Daarmee haakte ik de rand, de eerste toeren van de rand bestonden uit vasten en halve stokjes. De toeren waren inmiddels behoorlijk lang geworden, kostte iets meer tijd. Vervolgens ontstond er in de volgende toeren een prachtige rand met waaiers, afgewerkt met kleine picotsteekjes aan de buitenrand.
Het is een heerlijke omslagdoek geworden die niet te dicht, maar ook niet te los is geworden en een beetje behoorlijk formaat. Daar kun je lekker mee wikkelen en inkruipen. De lilarand maakt de omslagdoek af, dat heeft de grannysteek net nodig om niet saai te worden.
Gebruikt patroon: Victoria van Berniolie Designs
Gebruikt garen: Ezra van Wibra ( 6 bollen gemeleerd, 3 bollen effen lila, is helaas niet meer te koop)
Gebruikte naald: 4 mm haaknaald
Afmeting omslagdoek: 1.30 meter breed, 90 cm lang van middenachter tot de punt middenonder

5 opmerkingen:

Tinneshobbyworld zei

Prachtige sjaal !!! Groetjes!

Tialda zei

Geweldig mooie sjaal!

Bets zei

Heel erg mooi geworden

Jos van KloskaCreAtief! zei

Een heerlijke sjaal om in te verdwijnen!

Corina zei

Die is lekker vrolijk van kleur en inderdaad de rand maakt hem helemaal af.
Vind hem erg mooi geworden.

Corina