vrijdag 28 augustus 2015

Appel met dulce de leche flapjes

We hebben in de tuin een appelboompje staan, helaas weet ik niet welke soort het is. Sinds ik er een malus appelboompje een paar meter verderop in de tuin heb bijgezet, barsten beide boompjes in het voorjaar van de bloesem. Dat is mooi om te zien, maar in het najaar hangen ze nu ook barstensvol met (malus)appelen.
Het is een vroege soort appel, een aantal van de appels was al gevallen en dus hebben we de rest van de appels ook maar geplukt. In totaal hadden we drie overvolle vergieten met heerlijk friszoete appelen, groot en klein door elkaar. Sommige zijn niet helemaal mooi rond, maar het is puur natuur en onbespoten.
Vandaag heb ik met een paar appels, bladerdeeg en dulche de leche een soort flapjes gebakken.
Op het blog van Laura's Bakery kun je vinden hoe je van gecondenseerde melk eenvoudig dulce de leche kunt maken (klik hier). Het is geen echte caramel, maar ik vind het net zo lekker smaken.
Ik moest in de supermarkt nog zoeken waar de blikjes staan. Bij de oosterse producten bleek bij navraag bij een van de vulkrachten. Ja, daar had ik natuurlijk niet gezocht... :-)
Op de site van Baked Louie's zag ik een leuke variant van bladerdeeg gebakjes waarbij de rand van het bladerdeeg boven de bodem wordt gevouwen. Klik hier voor de uitleg daarvan.
Op de bodem smeerde ik de dulce de leche, de appelschijfjes er bovenop.
Het duurde allemaal iets te lang om te maken, de bladerdeegplakjes waren bij de laatsten al helemaal ontdooid en dat werkte voor geen meter. Vandaar dat ik van de laatste 3 plakken driehoeksflapjes heb gemaakt en in de driehoekvariant. Die zien er toch iets beter uit...
De randen van de vierkante flapjes zijn iets te donker geworden, maar ze smaken goed. Ik ga ze nog een keer maken met de oven een stuk lager.
De driehoeksflapjes zijn heel erg goed gelukt, die gaan we vanavond bij de koffie/thee proeven.....

5 opmerkingen:

simoneannemone zei

Dat ziet er lekker uit!
Leuk om zo een appelboom in je tuin te hebben.

Quiltswaen zei

Mmmmmm lekker!!!

Jos van KloskaCreAtief! zei

Jammie!!

Corina zei

Ziet er heel erg lekker uit.

Corina

Marian zei

Ooh dat ziet er lekker uit...ga ik ook eens proberen, met peren gaat dit vast ook wel.
Dus die gecondenseerde melk smaakt naar karamel begrijp ik...