zaterdag 4 april 2015

Embird kruissteek en voorbereidingen borduurbeurs 18 april 2015

Het bloggen staat op een laag pitje, dat wil niet zeggen dat er hier niets gemaakt of gedaan wordt. Integendeel, de borduurbeurs in Sliedrecht staat over 2 weken weer gepland en de voorbereidingen nemen nogal wat tijd in beslag. Ik ben druk bezig om alle spullen uit te zoeken en op te zoeken die ik mee wil nemen en ik heb nog een aantal ideetjes die ik nog voor deze datum wil uitwerken en afmaken.
Ik gebruikte voor het maken van kruissteekpatroontjes het programmaatje Kreuz. Het is nergens meer te vinden op het www of te koop, het is onderdeel geworden van de software van Husqvarna jaren geleden. Het maken van kruissteek patroontjes vind ik reuze leuk om te doen en er zijn zo veel mooie patronen te vinden op internet of in de verschillen borduurmagazines zoals Point de Croix, Borduurblad  of  Cross Stitch.
Het programmaatje Kreuz had nogal wat beperkingen, 1 daarvan is het beperkte aantal kleuren dat ik in 1 keer kon gebruiken (12 maximaal). De patronen die ik graag wil uitwerken hebben toch iets meer kleuren en dat vergde nogal wat denk- en plak- en knipwerk.
Op een of andere manier kon ik me er niet toe zetten om Embird Cross te gaan gebruiken hoewel ik dat al wel eens had aangeschaft. Maar sinds kort ben ik om, ik ben ermee aan de slag gegaan en met veel proberen en oefenen lukt het me om de patronen die ik had uitgezocht, om te zetten naar kruissteekborduurpatronen voor de borduurmachine. Er zijn met Embird Cross Stitch veel meer mogelijkheden zoals: meer kleuren, verschillende steken, makkelijker een telpatroon importeren etc. Zo leuk om te doen, maar oh, zo tijdrovend.
Ik heb inmiddels een patroon voor de bovenkant van een krukje helemaal af, nu hoef ik het alleen nog maar uit te borduren. Ahumm, ruim 100.000 steken en ook nog even op het krukje maken om te kunnen laten zien op de borduurbeurs de 18e.
Dan zou het ook nog leuk zijn als ik dit patroon van een orchidee nog kan omzetten, vind deze zo mooi...het beginnetje is er..

Enfin, ik kijk wel hoe ver ik kom, wat af is neem ik mee en anders wordt het een project voor wellicht volgend jaar....??

Kom je ook naar de borduurbeurs in Sliedrecht (klik hier voor meer informatie)?
Ik zou het leuk vinden als je even bij de stand langsloopt, komt kijken en natuurlijk gedag zeggen. Tot dan...!

1 opmerking:

Tiny Spaan zei

geweldig mooi echt waar