zondag 7 december 2014

Suita ~ My Boshi

MyBoshi is door een toevalstreffer in Japan ontdekt. Inmiddels zijn in Duitsland en Oostenrijk de zelfgehaakte mutsen van MyBoshi een enorme rage. Het Japanse woord 'boshi' is vertaald naar het Nederlands 'muts'. MyBoshi staat voor passie voor het maken van een unieke muts. Van elke boshi muts is er namelijk maar één!
Felix Rohland en Thomas Jaenisch, de mannen achter dit verhaal, zijn zo enthousiast over hun boshi mutsen dat ze nooit meer zonder hun muts naar buiten gaan.
De eerste gehaakte muts maakten ze op een koude winteravond in januari 2009. In Japan. Ze waren daar om skiles te geven aan Japanse kinderen. Na een paar weken begonnen ze zich 's avonds te vervelen. Een Spaanse collega leerde ze haken.
De eerste Boshi was na een uurtje of zes klaar. Met de tweede muts sloeg de haakkoorts toe! Na hun rondreis kwamen ze op de laatste avond in Tokio twee Australiers tegen, die gristen de zelfgemaakte Boshi's bijna van hun hoofd! Terug in Duitsland werd er gestart met een onderneming in Boshi's. Afgelopen november hebben ze Kreadoe 2014 geopend door een gehaakte draad door te knippen en bestond de mogelijkheid om ze te ontmoeten.
Inmiddels vind dochterlief een gehaakte My Boshi ook geweldig om te hebben en heb ik voor haar een versie in blauwe tinten gehaakt.
In de MyBoshi winkel zochten we drie kleuren uit en bestelden een pakketje. Er zijn verschillende kwaliteiten My Boshi garen, die worden aangeduid met de nummers 1 tot en met 5. In het pakketje zit een boekje met daarin de uitleg voor twee versies van de MyBoshi, een haaknaald, twee stickers en natuurlijk, heel belangrijk, een MyBoshi label.
Het haken op zich is binnen een uurtje gedaan, halve stokjes in banen, hoe makkelijk. Met afwerken en label opstrijken is de MyBoshi in een uur kant en klaar.
En dochterlief vind hem helemaal geweldig, lekker warm en supercool!

3 opmerkingen:

simoneannemone zei

Wat een leuke muts is dit geworden. Mooi om zo ook het achtergrondverhaal te lezen.

Saskia

Jos van KloskaCreAtief! zei

Leuk he en wat hebben die mannen een rage ontketend!

Unknown zei

Wat een gave muts!!

Liefs,
Stefanie