maandag 29 december 2014

IJsbeer Davie

Wat toepasselijk: ijsbeer Davie gefotografeerd met de sneeuw op de achtergrond. Vandaag alweer een stuk minder heftig, na de ijzel van vroeg in de ochtend is de sneeuw/ijsbende laat in de middag gelukkig bijna verdwenen.
Ijsbeer Davie kocht ik als een pakketje met alle benodigdheden erbij: katoen in wit en zwart, wit gekruld garen (Teddy Aran van Rico Baby), veiligheidsoogjes en een -neusje, een knoop met label en uiteraard de uitgebreide beschrijving.
Ik haakte eerst alle losse onderdelen , dus poten, armen, staart en oren van de katoen. De kop moet van het gekrulde garen gehaakt worden en dat vond ik echt een ramp. Het is niet te zien hoeveel steken je hebt, waar je in moet steken en of het enigszins goed ging. De kop heb ik op deze manier gemaakt, maar voor het lijf heb ik een andere manier gebruikt dankzij een tip van een andere haakfan.
Het lijfje haakte ik van katoen, waarbij ik alle vasten in de achterste lus heb gehaakt. Vervolgens haakte ik in de voorste lus het gekrulde garen, dus op het lijf zelf. Dat vond ik stukken makkelijker, alle steken zijn al samengehaakt of dubbelgehaakt, daar hoef je dus niet over na te denken.
Ik ben al met een ander beestje bezig en zal hiervan een duidelijke foto maken hoe ik dat heb gedaan. Ik vond het in ieder geval een stuk makkelijker werken. Uiteraard heb je dan wat meer katoen nodig, maar dat vind ik geen probleem.
Voor de knoop heb ik mijn eigen versie gebruikt, deze liet ik hier (klik) maken. Zo leuk om te gebruiken op zelfgemaakte werkstukken, het geeft het echt een persoonlijke touch.
De ijsbeer zit op de bank op een kussen te wachten op meer gezelschap...
Patroon: Davie ijsbeer van Cute Dutch (klik hier om pakket te bestellen)
Gebruikte garen: witte Catania katoen en witte Rico Baby Terry Aran, klein restje zwarte Catania
Gebruikte naalden: haaknaald 3 en 3,5 mm

4 opmerkingen:

Unknown zei

Wat ontzettend gaaf om Davie de IJsbeer hier te zien!! En Davie is ook nog eens heel mooi geworden. Wat ik zelf altijd doe met Teddy garen is 'loslaten' dat je de steken niet ziet, maar op 'gevoel' haken.

Jouw manier werkt overigens ook heel goed! Maar dan verbruik je inderdaad wat meer garen :)

Fijne avond!

Groetjes,
Stefanie

Unknown zei

Hij is echt super schattig geworden. Leuke knoop ook......

Tinneshobbyworld zei

Wat een leuke ijsbeer! Is inderdaad moeilijk om zo'n garen te verwerken. Gebruik eveneens uw methode. Wel knap zo'n knoop met uw eigen naam erop.

Fijne Feestdagen, liefs Tinne

Corina zei

Vind hem erg mooi geworden, wel mooi zo de foto met de sneeuw op de achtergrond.

Ben benieuwd naar zijn gezelschap.

Corina