zondag 23 november 2014

Fruity Shawl ~ Vicarno

Het begon met een berichtje in een Facebookgroep, iemand bood een bol Unicat 5 tegen een hele mooie prijs te koop aan omdat ze de kleuren niet mooi vond. De koop was met nog geen 5 minuten rond en na een paar dagen werd het pakketje bezorgd.
Het getal 5 van Unicat 5 geeft aan dat het garen uit 5 afzonderlijke draadjes bestaat die afwisselend steeds donkerder worden naarmate je het verder verwerkt.
Ik vind de kleuren wel mooi, het kleurverloop gaat van heel zacht lila/paars naar donkerpaars.
De Fruity Shawl van Vicarno leek me een heel erg mooi patroon om te haken van deze Unicat 5.
Het patroon bestaat uit stokjes, lossen en vasten, heel eenvoudig dus. Maar de combinatie van de steken geeft het effect. Door de afwisseling van stokjes en lossen worden vierkantjes gemaakt die in een lijnpatroon vanuit het midden naar de buitenkant lopen.
Als afwerking van deze shawl wordt een bloemenrand gehaakt. Een leuke rand, maar wel heeel veel werk en het effect van de rand komt alleen tot zijn recht als het goed opgespannen wordt. De bloemetjes hebben een beetje de neiging om in elkaar te krullen.
In het patroon hoort er nog een rand aangehaakt te worden, maar ondanks het meten en wegen kwam ik voor de laatste rand garen tekort. Ik heb het maar zo gelaten, staat net zo leuk. Als afwerking gebruikte ik een piepklein hartjesbedeltje waarop "made with love" staat.
Het is een heerlijke soepele, licht omslagdoek geworden die fijn draagt op verschillende manieren.
Patroon: Fruity Shawl van Vicarno
Gebruikt garen: Unicat 5 van Signora Anna
Kleurnummer 15, Purple Delight
Gewicht: 300 gram
Looplengte: ca. 900 meter
Samenstelling: 50% katoen, 50% polyacryl
Gebruikte naald: 4,5 mm haaknaald

7 opmerkingen:

Tialda zei

Wat vind ik dit een mooie omslagdoek! Eenvoudige steken met een prachtig effect! Wat mooi dat je op deze manier aan een bolletje unikat bent gekomen!

Moois van mie zei

Oh waw ! Hij is PRACHTIG!

Gondalien zei

Ook ik vind het een mooie omslagdoek geworden. Het gebruikte patroon komt goed naar voren. Het fragiele randje is mooi, ik zou er alleen overal mee achter haken. Het hartje is een lieve finishing touch.

qm zei

Mooie sjaal geworden.

Monique van den Berg zei

Echt heel mooi geworden.

Groetjes, Monique

Jos van KloskaCreAtief! zei

Prachtig prachtig prachtig!!

kruissteekmieke zei

zeer mooi, ga hem zeker ook eens maken
micheline