woensdag 9 juli 2014

Fallen Leaves ~ Wieke van Keulen

Het wordt weer een haaklogje, heb helemaal de smaak te pakken en de tweede bol Limited by Wolcafe stond naar me te lonken om iets van te maken. Nu zie je heel veel shawls op Facebook en blogs verschijnen, bijna allemaal in driehoekvorm, maar dat wilde ik juist niet. 
Mijn oog viel op een patroon van Wieke van Keulen: de Fallen Leaves. Het patroon van afwisselend stokjes en lossen, meer steken hoef je niet te kennen, vormt inderdaad een aaneenschakeling van "vallende blaadjes".
Aan de zijrand vormen de blaadjes een golvende rand die door het blocken of opspannen van de sjaal nog mooier tot zijn recht komt
De kleuren van de bol katoen (100%) verliepen van blauwpaars, via lila naar een meer roodachtige tint paars. En door het eenvoudige patroon komen de kleuren heel mooi tot zijn recht.
Als je met dit garen franjes aan begin en eind van de sjaal wilt hebben, moet je er wel op letten dat je begint met het knippen van de franjes. Doe je dit niet, dan heb je aan het eind niet dezelfde kleur garen over als waar je mee begonnen bent. Ik begon dus met het knippen van 26 meter franjes, elk trosje franjes was een meter lang. 
Je kunt nu gewoon doorhaken tot je aan het eind opnieuw weer 26 trosjes franje kunt knippen van het andere uiteinde van de bol. Ik kwam echt heel mooi uit, er was nog een stukje garen van ongeveer 20 cm over.
Deze sjaal heb ik tussendoor wel uitgehaald, door het proberen van verschillende haaknaalden vond ik het niet meer mooi worden. Dus heb ik alles weer uitgehaald en ben opnieuw begonnen.
Ik heb het patroon gevolgd zoals beschreven, het is erg duidelijk beschreven en goed te volgen, alleen heb ik het patroon 1 keer meer herhaald van beschreven. De sjaal werd daardoor iets breder (32 cm op breedste punt).
Het is een heerlijke zomerse sjaal geworden die op diverse manieren gedragen kan worden.
Patroon: Fallen Leaves van Wieke van Keulen
Garen: Limited by Wolcafe
Samenstelling: 100% katoen
Kleurnummer: 1010
Gebruikte naald: 4mm
Afmeting sjaal: 175 cm x 32 cm (breedste deel)

8 opmerkingen:

Tialda zei

Leuk om ook eens een rechte sjaal te haken, die draag ik vaker als zo'n driehoeksjaal. Prachtige kleuren weer van Limited.

Terray zei

Wauwww ik vind m prachtig geworden. Ik ben nu ook bezig met een omslag doek van deze verloop garen van wolcafe. Zo prachtig....maar inderdaad maak ik een driehoek versie. Groetjes Tertia

Bets zei

Oh deze is niet mooi maar

superrrrrrrrrrrrrrrrrrr

mooiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Ben ook begonnen maar ben bang dat ik je hulp nog een keer nodig heb.

Jos van KloskaCreAtief! zei

Prachtig, ik was ook al op zoek naar een rechte sjaal. Dat garen blijft zo mooi. Je hebt weer een mooi exemplaar toegevoegd aan je collectie!

Corina zei

Dat is een hele mooie sjaal geworden.
Vind het patroon en de kleur helemaal geweldig, hier ga je heel veel plezier van hebben.

Corina

Wieke van Keulen zei

Prachtige versie. Complimenten. Mag ik je foto's gebruiken?
Groet, Wieke

Dieneke Knikker zei

Heel erg mooi!
Gaaf zeg die kleur verloop!
Super goed bezig!

Anoniem zei

Vind uw sjaal helemaal super! Ben hem zelf ook aan het maken met unicat en heb net als u ook een motiefje meer opgezet.
Marja-Brabant