dinsdag 15 april 2014

Janome 15000

Vanaf de introductie van de eerste borduurmachine op de huishoudbeurs heel wat jaren geleden, ben ik in het bezit van een Janome borduurmachine. Van een enthousiaste hobbyist werd ik demonstatrice voor mijn naaimachinedealer en dat heb ik heel wat jaartjes op tal van beurzen met heel veel plezier gedaan. De allereerste Janome 8000, heb ik al snel ingeruild voor een 9000. Het was een heel gedoe destijds om patronen netjes aan elkaar te laten sluiten. Later kwam er een 10000 en nog later de 11000. Daar stokte het voor mij even, de Janome 12000 heb ik na de introductie niet gekocht. Kan niet echt goed duiden waarom niet, maar laat ik het er op houden dat ik heel tevreden was en nog steeds ben met mijn vertrouwde 11000 en de toegevoegde waarde niet zag.
Afgelopen november introduceerde Janome de 15000, mooie machine met weer extra mogelijkheden, accessoires en heel veel leuke extras. Weer twijfel of ik deze machine wel echt wilde kopen, maar ik ben gezwicht. De machine staat al een tweetal maanden te pronken in mijn hobbykamer, nu dus maar een berichtje eraan wijden.
Ik ben blij met de machine, hij borduurt heel fijn en heeft een aantal nieuwtjes en extra's die horen bij deze tijd (bijvoorbeeld bewerken en combineren van patronen via tablet op afstand). In dit filmpje zie je uitgebreid was de machine allemaal kan.  Er zijn inmiddels een aantal projecten onder vandaan gekomen, die ga ik hier nog laten zien.
Een van de leuke gadgets is een lichtje aan de voorkant van de machine die je van kleur kunt laten veranderen, niet functioneel, maar wel grappig.
Ik heb de 11000 gehouden, de nieuwe machine is groter en veel minder praktisch om te vervoeren. Dus voor de borduurclub en - beurs neem ik mijn oude vertrouwde machientje nog mee...
Hier alvast een deel van de borduurpatronen waar ik momenteel mee bezig ben en moet afmaken, heeft iets te maken met tegeltjes....wordt vervolgd...

5 opmerkingen:

Corina zei

Oh dat is een mooie machine, soms heb je dat dan twijfel je of je het wel zal doen of niet.
Ziet er mooi uit wat er onder ligt ben benieuwd hoor.

Vind ook nieuwe naaimachines steeds zwaarder worden, neem die van mij ook niet zomaar meer mee.

Veel plezier met je machine maar dat komt wel goed.

Corina

Elfi zei

Wow, mooi hoor. Veel plezier met je machine.

Jos van KloskaCreAtief! zei

Wat een mooi apparaat! Toch maar eens een spaarpotje aanleggen denk ik zo.....je tovert er zoveel moois mee

simoneannemone zei

Fijn dat je zo tevreden bent over je nieuwe machine.
En al die nieuwe handigheidjes zijn natuurlijk altijd leuk om uit te proberen.

Saskia

Bets zei

Super mooie machine . Hopelijk heb je er heel veel plezier van.
Hij heeft een mooi toetsenbord zo te zien. En ik ben benieuwd wat je nu weer in petto hebt voor ons.