zaterdag 8 februari 2014

CAL 2014 ~ week 5 helemaal opnieuw

Dit is de stand van zaken van de meehaakdeken twee dagen geleden: helemaal uitgehaald tot op de laatste steek. Het sudderde een beetje in mijn achterhoofd, het resultaat tot dan toe van de meehaakdeken beviel met eigenlijk niet zo goed. De opzet trok krom, de steken vond ik niet mooi gehaakt, het was te los....ik vond het gewoon niet mooi.
Ik houd van mooi regelmatig, vast haakwerk en dat kwam door een te grote maat haaknaald. Dus er zat niet anders op dan gewoon opnieuw beginnen met een kleinere maat haaknaald. In plaats van haaknaald 5 en 6, haak ik dit keer met 4,5 en 5 mm.
Gelukkig waren er nog niet zoveel toeren gehaakt, de uitgehaalde toeren zijn inmiddels weer gehaakt. En dit keer helemaal naar tevredenheid, het zijn mooie regelmatige steken, de zijkanten zijn kaarsrecht en trekken niet meer krom en de bijzondere steken komen goed uit in dit haakwerk.
Dus op naar de volgende toeren waarvan de starstitch de eerstvolgende is.
Op de foto's zie je overigens de opnieuw gehaakte toeren, stukken beter!

6 opmerkingen:

Elizabeth zei

Het voelt wel even als "au", maar uiteindelijk ben je blij dat je het toch hebt gedaan. Als het je blijft irriteren dan kun je maar het beste uithalen. Ik vind je kleuren heel mooi, met welk materiaal haak je?
Het is een hele mooie draad zo te zien...

fijn weekend, groetjes van Elizabeth

Elfi zei

Gelijk heb je, ik was ook niet tevreden, de opzet veel te strak, dus ook alles weer uitgehaald 2 weken geleden, en overnieuw begonnen.

Corina zei

Ik zou hetzelfde gedaan hebben hoor, anders word het toch niet zoals je wilt en blijft het storen.
Mooie kleuren combinatie.

Corina

flowersandhome zei

Het is soms even zoeken voor het resultaat naar wens is en dan is het maar beter één of zelfs meerdere keren opnieuw te beginnen totdat het resultaat naar wens is(kan ik van meespreken ;)). het ziet er nu in elk geval heel mooi uit! En leuk om doen.
Lieve groet,
Marian

Bets zei

Als je niet tevreden bent altijd uithalen want je blijft er tegen aan kijken. Maar dat hoeven we jou niet te vertellen . Gelukkig was je nog niet halverwege.
gr bets

Marian zei

Daar heb je goed aan gedaan...nu kon het nog, anders blijf je jezelf maar ergeren.
Het ziet er nu mooi strak uit...het is dat ik al aan 'een randje per week' meedoe, anders zou ik ook mee gedaan hebben, maar 2 dingen elke week...dat zou ik niet redden denk ik.