maandag 14 oktober 2013

Haarbanden ~deel 2

Afgelopen vrijdag hebben we tijdens de borduurclub met elkaar geborduurd aan haarbanden. Dat wil zeggen, we hebben een soort hoezen gemaakt waarin plastic haarbanden geschoven kunnen worden.
In een eerder berichtje (klik) had ik al een sneak preview van mijn haarband laten zien.
De haarbanden worden in de ring ("ín the hoop") van de borduurmachine gemaakt, wel in twee stappen, maar dan is de haarband pasklaar om de plastic haarband in te schuiven.
Een aantal van de patronen is gedigitaliseerd om met leer of vilt te verwerken, de randen kunnen zonder rafelen afgeknipt worden en zo kun je kiezen voor bijvoorbeeld een kartelrand of golfrandje van een quiltrolmes. Bovendien zijn er ook nog twee patronen waarbij een lint aan het borduursel toegevoegd kan worden voor een extra effect.
Ik heb voor mijn haarband voor zo'n patroon gekozen, turquoise vilt gecombineerd met een goudkleurig garen en - lintje.
Het was een heel erg leuk project om te maken, maar je moet bij de afzonderlijke stappen wel goed opletten. Anders sluiten beide kanten van de band niet op elkaar aan en dat zit dan precies midden op het hoofd in het zicht.
Gebruikte patronen:
- Holiday Headbands van SmartNeedle
- Headbands van SmartNeedle
- Teens Headbands van SmartNeedle
De plastic haarbanden kochten we bij VHZ (klik).
En ben je een beetje handig met je borduursoftware, dan kun je zelf de patroontjes op de haarband vervangen voor andere die je leuk vindt.
Op de bovenste en onderste foto zie je de haarbanden die tijdens de borduurclub werden gemaakt.