vrijdag 30 augustus 2013

Garter Love Shawl ~ Unikat mei 2013

Ik heb nog wat Unikat projecten om te laten zien, maar wil dat graag in de juiste volgorde doen. De maanden opvolgend bedoel ik dan en daar zit het probleem waarom er enige vertraging is ontstaan. Het project met het garen van de maand mei heeft nogal was hoofdbrekers gekost en ergernis opgeleverd.
Ik had bedacht dat ik niet alleen sokken van de maandelijks toegestuurd handgeverfde streng garen wilde breien, maar ook andere projecten. Het boek 15 Sock Yarn Shawls van Jen Lucas bevatte precies de goede patronen om dat te doen. Ik koos voor het patroon Garter Love en volgens de beschrijving volstond 1 streng sokgaren om een ruime shawl te breien.
De streng van de maand mei had een pakkende naam: Cafe del Mar en was een combinatie van zeeblauw, ecru naar koffie/caramelkleur. De combinatie van de kleuren was ik in ieder geval gecharmeerd van.
Ik ben voortvarend van start gegaan met breien, het patroon was helemaal niet moeilijk en begon met rechte toeren. Daarna zou de kantrand er verder aangebreid worden.
Maar al breiend vond ik het wel een heel erg kleine shawl worden en ook niet zo losjes zoals op de foto's in het boek. Best lastig als er elke 2e toer 4 steken bijkomen door het meerderen en het bolletje garen steeds kleiner wordt om in te schatten of er nog genoeg over is om nog een complete rand verder te breien.
Om een lang verhaal kort te maken, ik heb alles weer uitgehaald en ben opnieuw begonnen met dikkere naalden. Dat ik te dunne naalden had gebruikt voor de shawl is zeker, 2,5 mm naalden zijn voor sokken en niet om een shawl mee te breien. De tweede poging werd stukken beter, maar schatten of er genoeg garen is voor een volgende deel van het patroon bleef lastig.
Omdat ik niet helemaal tevreden was met het resultaat heeft het blocken van de shawl op zich laten wachten. Voor de vakantie heb ik dat uiteindelijk gedaan, fluitje van een cent natuurlijk, maar ja...vandaar dus de vertraging in het laten zien van de Unikat projecten.
Voor mijn gevoel is het een kleine shawl geworden, maar toen ik hem vandaag op de paspop hing om foto's te maken, viel het me nog enigszins mee.
Ik vond het leuk om de shawl te breien 9zelfs wel 2 keer!) en zal vaker een shawl breien van sokgaren, maar met 1 streng ga ik het niet redden om een redelijke shawl uit het garen te breien. Voor de zekerheid moet ik er dan gewoon een extra steng bijkopen, dan zit ik in ieder geval niet meer zo te stressen of ik het wel red met die ene streng...
Patroon: Garter Love van Jen Lucas uit het boek Sock Yarn Shawls
Garen: Unikat mei 2013 van Tausendschon
Samenstelling: 80% scheerwol, 20% polyamide
Gewicht/looplengte: 100 gram, 420 meter
Naalden: 4 mm
Dochterlief fotografeerde deze libelle in de tuin, het blijft met dit warme, mooi weer een af en aan vliegen met vlinders en insecten. 
Zelf trof ik nog twee soorten vlinders die ik nog niet eerder had gezien of gefotografeerd.

4 opmerkingen:

Gondalien zei

Balen dat het de eerste keer niet goed ging en daarna wol tekort had. Maar het resultaat mag gezien worden . Het is een mooie shawl geworden en de kleur is prachtig.

Corina zei

het is een mooie shawl geworden, mooie kleuren.
Vervelend dat je de eerste keer niet uit kwam, het is uiteindelijk wel gelukt dus de aanhouder heeft weer gewonnen.

Corina

Bets zei

Ondanks dat het niet op rolletjes ging is het een plaatje geworden . Prachtige kleuren ook .gr bets

Unknown zei

Mooie foto's.

Vooral die van de vlinderbloem is goed gelukt!