maandag 22 oktober 2012

Krans

Afgelopen week hebben we doorgebracht op de camping voor de herfstvakantie. Een fijne week waarbij we hebben genoten van de prachtige herfstkleuren, het mooie en warme herfstweer en relaxed  weekje.
Als de gelegenheid er is, wordt Coen van Coen's Kunst uitgenodigd om een workshop te geven voor liefhebbers. Een van de deelnemers was ik en samen met dochterlief hebben we een krans gemaakt van verschillende materialen in groene en witte tinten.
De krans ligt op een anthracietkleurige schaal waarop we begonnen met een rieten krans te bekleden met geprepareerd mos. Vervolgens hebben we de krans stapsgewijs opgebouwd met de andere materialen die in overvloed aanwezig waren, allen in wit/cremetinten.
Het uiteindelijke resultaat is een krans die heel lang houdbaar is en op de schaal kan blijven liggen of aan de muur opgehangen kan worden. Afhankelijke van het seizoen kan ik heel makkelijk dingen toevoegen aan de krans, bijvoorbeeld herfstaccessoires die je nu overal te kust en keur kunt vinden of kopen of een windlicht in het midden plaatsen met kerstballen of alleen kerstballen met hier en daar een bloem strategisch in een kerstbal geplaatst of een streng met kleine ledlampjes tussen de materialen wikkelen of..of...of...kortom een krans met veel mogelijkheden.
Coen ten Heggeler geeft op 20 locaties in Overijssel en Gelderland lessen bloemsierkunst. Unieke werkstukken met gebruikmaking van alle denkbare materialen van over de gehele wereld  bij elkaar "gesprokkeld". Het zeer gevarieerde aanbod composities is zowel eigentijds als trendy, stijlvol als hip, zowel exotisch als als puur Hollands.
Oh, wat jammer dat ik in het westen van het land woon en Coen niet verder komt dan Gelderland, anders zou ik een "begeistert" deelnemer aan zijn cursussen zijn.
Over de cursus op de camping, schreef Coen in zijn laatste column een klein stukje (klik hier) .

4 opmerkingen:

simoneannemone zei

Wat een leuke krans hebben jullie gemaakt.

Jammer voor je dat Coen niet bij je in de buurt woont zodat je meer cursussen kunt volgen. Aan de andere kant wel leuk om het kransen maken bij het vakantiegevoel te houden. Dan blijft het ook apart.

Saskia

Tialda zei

Mooi Krans! Eigenlijk maar goed dat hij niet in de buurt woont, anders had je er nog een hobby bij! ;-)

poetsie zei

prachtige krans heb je gemaakt, wat ben je toch een alleskunner.

Bets zei

Heel mooi gemaakt gr bets