dinsdag 17 april 2012

Spiegeltjes gebruiken in borduurwerk

Klinkt gevaarlijk, maar het kan met wat beleid tot hele leuke resultaten leiden.
Bets schreef er al eerder over op haar blog en afgelopen vrijdag hebben we ons oefenen in de praktijk laten brengen door de andere leden van de borduurclub.
De patronen worden in twee delen geborduurd: eerst wordt de bovenkant in zijn geheel uitgeborduurd, daarna de onderkant waarbij halverwege het patroon een stiklijn aangeeft waar het spiegeltje met tijdelijke plakspray op de ondergrond moet worden geplaatst.
Vervolgens leg je de eerder geborduurde bovenkant erop en met een cordonsteek worden boven- en onderkant aan elkaar geborduurd. Voor het uitborduren van de laatste cordonsteek adviseer ik om de geborduurde bovenkant aan het spiegeltje te plakken met schilderstape. Tijdens het borduren van de cordonsteek kan het voorkomen dat de borduurvoet van de ene kant van de rand oversteekt naar de andere kant en dan onder de rand van het bovenste patroondeel blijft hangen. Dat kan heel vervelend uitpakken als je daar geen erg in hebt. Voor de Brother gebruiksters: let op dat de machine geen laatste steek maakt aan het eind, deze wordt namelijk altijd exact in het midden van de ring geplaatst!!! Hand bij de stopknop houden dus!!
Het resultaat is een spiegeltje dat heel goed past in een toilettas, aan een hand- of schooltas of ....

Er zijn tot nu toe twee collecties borduurpatroontjes door Smartneedle hiervoor ontworpen: Girl Mirrors en Animal Mirrors.
Ik ben op zoek geweest naar vergelijkbare spiegeltjes in allerlei winkels, maar heb ze tot nu toe nog niet kunnen vinden met de juiste maat om te gebruiken. Zelfs op internet kon ik ze niet vinden, vandaar dat we toen maar een aantal sets bij Smartneedle hebben besteld.
Als variatie op de losse spiegeltjes als resultaat kun je ze ook maken op een kaart of op een toilettas en als "vulling" kun je bijvoorbeeld ook schoolbordstof gebruiken en met een dunne krijtpen beschrijven. Kortom, variaties genoeg.

Op de foto's zie je de resultaten van de borduurclub van afgelopen vrijdag, leuke resultaten en erg leuk om te doen. (tnx ladies voor het "lenen" van de resultaten)

5 opmerkingen:

JETS-design zei

ik heb ze in het echt gezien. echt geweldig! vooral dat taartje

poetsie zei

Deze zijn echt lief. Wat een geinig spiegeltje.

Trendykim zei

Ze zien er echt geweldig uit!
Wat een leuk idee ook.
Je kunt van alles met spiegeltjes doen, zelf op een tas naaien of gewoon zo laten.

Groetjes, Kim
http://trendykim.blogspot.com

Sannalin zei

Wat zijn die leuk zeg!

San

Unknown zei

even een vraagje waar koop je die spiegeltjes