maandag 15 november 2010

Coveren in de praktijk

Na de coverworkshop van Leonie Vos van afgelopen week, werd het tijd het geleerde in de praktijk te brengen. Ik had nog een jurk liggen waarvan ik alleen nog de naden moest coveren, draadjes wegwerken en afhechten en dan zou íe klaar zijn.
Ik ben begonnen om een zogenaamd "Clear View Cover Stitch Foot" voor mijn Janome Coverpro 1000 CP aan te schaffen. Het is een voetje, met zoals de engelse naam al zegt, die je een heldere kijk op het werk dat onder het voetje zit geeft. Dit was 1 van de tips uit de workshop en ik moet zeggen, het werkt inderdaad helemaal geweldig. Je kunt zien waar je stikt, er zitten geleidingslijntjes op het voetje en bij het afhechten kun je zien of je weer eindigt in het stiksel waar je ook bent begonnen.
De volgende tip ging over het coveren over een dwarsnaad, soms/vaak slaat de machine juist daar steken over. Door een knip je in de naad te geven op de plek van de vouw en de naden ieder naar een eigen kant te vouwen, kun je dit voorkomen.
De laatste tip die ik hier prijs geef, is het gebruik van een stukje wateroplosbaar vlies: op of onder de naad leggen. Het werkte perfect, ik heb mooie afgewerkte naden in de jurk en hij kan gedragen worden.

Patroon: Knipmode juli 2010, modelnummer 21
Omschrijving: makkelijk te maken jurk met aangeknipt mouwtje. De sjaalkraag is vastgezet in de taille en over de taillenaad is een losse band van tricot aangebracht. De sjaalkraag heeft middenachter rimpeltjes in de hals. Voor wordt de kraag terug geslagen en in de taille vastgenaaid.


2 opmerkingen:

Marian zei

Fijn dat het werkt..
Ik heb na aanleiding van je vorige post de 2 boeken bij haar besteld, en zal ook het voetje alvast maar bestellen :) Hopenlijk gaat het dan eens een keer goed met die cover...

Moois van mie zei

waar vind je wateroplosbare vlies ? Daar heb ik nog nooit van gehoord maar dat lijkt me ook handig bij hele dunne stofjes