woensdag 3 november 2010

Baret en muts

Twee weken geleden kocht ik het blad "Mutsen" bij de plaatselijke boekhandel. Dochterlief had al eerder gevraagd of ik een muts, petje of baret voor haar wilde breien, maar ik kon niet echt een patroon vinden dat in de smaak viel. We hadden samen al op de site van Zeeman zitten neuzen bij de mutspatronen die daarop stonden en hadden voor dit model gekozen en ook al wol voor aangeschaft. Tot mijn verrassing koos ze uit dit blad een patroon voor een soort baret en die moest van de roze bol gemaakt worden.
Je breit het patroon vanuit het midden naar de buitenrand. Op deze manier werd de onderboord te wijd, de baret zat te los. Ik heb een andere rand gebreid, nu van onder naar boven en later aan de losse baret vastgezet door beide randen aan elkaar te breien. Nu is 'ie helemaal naar het zin en dat smaakte naar meer...of ik nog een muts wilde breien.
Halverwege bedacht ze dat er afgehecht kon worden en zo ontstond het blauwe model naar eigen wens en ontwerp.
Beide modellen waren in twee avondjes breien klaar, prima voor tussendoor op de bank.

7 opmerkingen:

- zei

I love them both.

poetsie zei

Wat een leuke mutsen.
Als ik gebreidde kleding e.d. moet ik altijd aan mijn moeder denken, die deed het vroeger ook zo graag. Ze heeft allang niets meer gemaakt. Misschien kan ik zo'n mooie muts bij haar bestellen. ;-)

Marian zei

Wat een mooie muts...ik moet dan ook altijd aan mijn moeder denken, die heeft wat afgebreid voor haar kleinkinderen ( mijn kinderen dus),
Het is dus weer helemaal "IN' de gebreide mutsen...

simoneannemone zei

Mooi kleuren heb je gebruikt voor beide mutsen!

Leuk dat je dochter zo meedenkt!

Saskia

Between Me and You zei

Beautiful Hats Alice, you are a very talented lady - I`m almost afraid to send you my `pillow swap` - it can`t measure up to your talents! I`m glad I found your blog and am now following you - with a little help from `Google Translate`!Have a great weekend.x

Anoniem zei

Een mooie baret is het maar heb je er ook een beschrijving van die zou ik graag willen ontvangen als dat mogelijk is.

vr groet.
Ortje van der Wilt
tel nr; 0318-526173

Anoniem zei

hallo,
ik weet dat dit een oude post is maar ik wil het toch even vragen.
waar heeft u dat boekje van de mutsen gekocht? ik kan het nergens vinden in de winkels.. alvast heel erg bedankt! gr. A.