woensdag 1 september 2010

Baantjer en andere detectives

Bij het uitzoeken van boeken in de bibliotheek kies ik in 9 van de 10 gevallen voor een detectiveverhaal.
Mijn favoriete schrijvers zijn onder andere Agatha Christie, Ruth Rendell, Donna Leon en nederlandse detectiveschrijvers die het verhaal laten afspelen in ons eigen kikkerlandje vind ik ook erg leuk.
Een van de meest gelezen thrillerauteurs van Nederland, Appie Baantjer, is helaas niet meer.
Aan een gestage stroom van verhalen over een crimineel maar gezellig en dorps Amsterdam is daarmee een einde gekomen. Na zeventig delen in print - in totaal werden zo'n zeven miljoen exemplaren verkocht - zal er geen nieuw boek over De Cock verschijnen.
Ik heb ze door de jaren allemaal gelezen, herkenbare verhalen over de scherpe kanten van onze maatschappij, die mij echt pakten en bovendien lekker weglazen in een verloren uurtje.

Zojuist kreeg ik bericht dat ik het nieuwste boek "Een kwestie van vertrouwen" van Donna Leon kan ophalen in de bibliotheek, ik had het gereserveerd. Hoewel de recensies over het boek en de schrijfstijl van de italiaanse schrijfster nogal uiteen lopen, verheug ik me erop om erin te beginnen.

Deze pompoentjes kwam ik tegen op zoek naar een leuk idee voor de pincushionswap, zijn ze niet ontzettend schattig?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Oh wat gaaf zijn die pompoenen. Ga je ze ook maken? Ik ben benieuwd hoor. gr bets

Jos van KloskaCreAtief! zei

Ik heb nog de eer gehad om Baantjer bij mij in winkel te hebben gehad voor een signeersessie. Vrolijke,aardige man die wel van vrouwelijk schoon hield, haha. Zal eens kijken waar ik mijn gesigneerde boek van hem heb.