donderdag 15 juli 2010

Heerlijk: pidepizza met spinazie, ei en roomkaas

In het blad Boodschappen, bij de Plusmarkt gratis maandelijks te verkrijgen, zag ik het recept van een pidepizza met spinazie, ei en kruidenroomkaas.
Gisteren heb ik het gemaakt en inderdaad, het smaakte heerlijk.
Voor de geinteresseerden hierbij het recept:

Pidepizza met spinazie, ei en kruidenroomkaas
Gerecht voor 4 personen


1 Turks brood (pide)
5 eetl. olijfolie
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 ui, gesnipperd
50 g pijnboompitten
500 g panklare spinazie
zout en versgemalen peper
200 g kruidenroomkaas
100 g geraspte belegen kaas
4 eieren
bakplaat, ingevet

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd het brood horizontaal doormidden. Leg de helften naast elkaar op de bakplaat met de snijkant boven. Bak het brood in het midden van de oven in 3 minuten licht knapperig. Zet de oven niet uit.

Bereiden:
Verhit de olijfolie en bak hierin de knoflook, ui en pijnboompitten 5 minuten. Schep de spinazie erdoor en roerbak tot de spinazie slinkt. Voeg zout en peper toe. Laat de spinazie uitlekken in een zeef of vergiet. Bestrijk de broodhelften met de kruidenroomkaas. Roer de geraspte kaas door de spinazie en verdeel dit mengsel over de broodhelften. Maak vier kuiltjes op afstand van elkaar in de spinazie en breek hierin een ei. Bak de pidepizza circa 15 minuten in het midden van de oven tot het ei gestold is.

Wil je het recept op je gemak doorlezen of zelf opslaan of printen, via deze link kun je dat op je gemak doen.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: