dinsdag 5 januari 2010

Verraderlijk...

Ik had nog twee t-shirts klaarliggen om onder handen te nemen met borduursels en ander versiering. Dus even een borduurpatroon opgezocht, uitgeprint en even borduren.....
Maar, oh, wat is dat kleine woordje met vier letters (en ook nog maar slechts 3 verschillende letters) toch verschrikkelijk verraderlijk!
En dat heb ik het natuurlijk over: even..
Nog even dit en dan....oeps: borduurpatroon op zijn kop op de verkeerde schouder geborduurd. Geen maleur, dat was met enige tijdsinvestering weer te herstellen en toen kon ik nog wel eventjes....en vervolgens, verdorie: gaatje in het shirt geknipt bij het weghalen van het scheurvlies aan de achterkant. Op de bovenste foto is het gaatje te zien middenop de foto, bleh zeg!
De stoom kwam me inmiddels uit de oren, ik heb het shirt aan de kant gelegd en afgelopen dagen afgemaakt:


En gelukkig zoals je ziet, allemaal toch nog goed gekomen.
Gebruikt patroon: Designer Accents by Yvonne Caldwell (Oesd 40002);
Garen: Aurifil Rayon #40, kleurno. 514 en Angel King goudkleurig metallic garen. Dit metallicgaren vind ik fantastisch. Breekt niet, stroopt niet op en ik borduur het gewoon met een normale borduurnaald, wel iets verder van de machine af op een garenstandaard plaatsen.
Met het metallicgaren heb ik rond de hals met een "locksteek" op de naaimachine een rand langs het satijnen halsrandje genaaid en uiteraard hotfixsteentjes om af te maken.
En het gaatje.......? Daar zie je met zorgvuldig plakwerk aan de achterkant (bijna) niets meer van.


Het rode shirt ging makkelijker.
Garen: Aurifil Brillo, kleurnummers 718, 719 en 640. Sulky Metallic kleurnummer 142 7014, Angel King #21, Aurilux verloopgaren kleurno. 5824 en Twisted Tweed kleurnummer Spicy Red 79031.
Het patroon was erg dicht, ondanks dat ik het wat had vergroot. Daarom heb ik bij het borduurpatroon aan de achterkant van de ring een extra stuk scheurvlies geplakt om te zorgen dat de stof niet ging lubberen of het patroon niet mooi zou worden.
Zo, en dan nu nog even........

3 opmerkingen:

Handige Handjes zei

Wat een mooie shirts maak je! Ik vind het oppimpen met hotfix ook zo leuk om te doen.

Jos van KloskaCreAtief! zei

Haastige spoed is zelden goed, maar het eindresultaat is uiteidelijk prachtig!

Borduurmiep zei

Wat een prachtige shirt heb jij gemaakt! en die foutjes.. als je zo goed bent in het wegwerken daarvan, dan geeft het immers niets.
beste groetjes van www.borduurmiep.nl