maandag 21 december 2009

Opgepimpt


Afgelopen weekend waren er open dagen bij haar. Gelukkig ben ik vrijdagmiddag gelijk gaan kijken, denk niet dat ik zaterdag of zondag hiervoor op pad was gegaan.
Heerlijk rondgesnuffeld tussen de kralen, borduurspulletjes en andere hebbedingetjes, de "buit" was:
3 zakjes met Dress it up knopen voor nog af te maken projecten, 2 klosjes Gutermann glittergaren, 2 zakjes kraaltjes om mee te versieren en bijpassende "beading" naalden. Er zaten 4 naalden in het pakje, er is er al 1 gesneuveld omdat ik er echt te hard in kneep...:-))
Links onder op de foto verschillende kralen en hangers, ook om mee te versieren en ik heb bedacht om wat van de kralen te gebruiken op lingeriesetjes in plaats van strikjes.
Rechtsonder op de foto 3 hangers voor aan bijvoorbeeld een telefoon, schaar of sleutelbos. Ik vond ze ontzettend leuk met de knoop, naaimachine en het meetlint. Er waren er nog meer met allerlei naaispulletjes eraan zoals een schaar, speldenkussentje, I love quilting bordjes en nog veel meer.

Inmiddels heb ik twee van de t-shirts met borduursels, hotfix-steentjes en kralen opgepimpt:
Als applicatiemateriaal heb ik 2 soorten kant in dezelfde kleur als het t-shirt gekozen, alleen bij het middelste blad heb ik alleen de outline geborduurd.
Gebruikt garen: Aurifill Brillo, kleurnummer 747, zelfde kleur ecru als t-shirt met goudkleurige draad getwijnd, te koop bij haar.
Daarna de bladeren versiert met hotfixsteentjes, creme/parelmoer en als laatste kraaltjes langs de halsrand van het shirt bevestigd.
Ik heb het patroon nog iets vergroot om een mooi resultaat te krijgen.
Gebruikt garen: diverse tinten paars Aurifill garen
Ook dit t-shirt daarna versiert met hotfix steentjes en - cabouchons.

Van de mitervee (gebreide omslagsjaal) heb ik gisteravond de laatste draadjes afgehecht. Helaas lukt het maken van foto's in het donker op de zwarte wol niet goed. Dus daarover later meer.

Als afsluiter een collage van sneeuwfoto's die ik van haar website "leende", prachtige sfeerfoto's van Vlist, blijft een prachtig plaatje.

2 opmerkingen:

Jos van KloskaCreAtief! zei

Oh, op slag verliefd op het paarse shirt!!

Anoniem zei

Hoi Alice
Wat een leuke dingen heb je weer gemaakt.


Groetjes Wil