zaterdag 28 november 2009

Begonnen

Afgelopen week ben ik begonnen met de "Miter Vee" uit het boek van Jane Slicer-Smith, dat ik in de vorige post liet zien. Het heeft me wat hoofdbrekers gekost om de engelse uitleg te begrijpen, maar nu ik eenmaal de techniek snap, gaat het eigenlijk wel lekker vlot. De vormen van de vierkantjes ontstaan door minderingen in het midden van de steken en de rijen worden alleen in rechte steken gebreid. Prima werkje dus voor bij de tv en het effect van de kleuren begint ook al vorm te krijgen.
Ik heb gekozen voor goedkope wol van de Wibra, eerst even testen of ik het wel leuk vind. Daarna kan ik dan ander garen uitzoeken voor een ander project.

Ik heb deze week nog andere dingen gedaan, maar niet veel om te laten zien. Ik heb geprobeerd een vogeltaart te maken naar haar prachtige voorbeelden. Mijn resultaat is echt nog niet om te laten zien...hahaha. Nog even dooroefenen dus! Verder ben ik nog bezig met het afmaken van de Fasionettaquilt. Maar dat zou een saaie foto worden, lijkt teveel op die ik eerder al heb laten zien. En zijn we druk bezig geweest met de voorbereidingen voor de volgende borduurclub. Maar daar kan ik nog niets van laten zien...anders is de verrassing eraf.

Als uitsmijter wel een foto van de lapjes die ik kocht bij haar, creme/beige met accenten in goud. En een foto van wolletjes van een pas geopende AktieOutlet om de hoek in de straat, ze waren 80 eurocent per stuk, die kun je toch niet laten liggen? De witte voor wellicht dit project....maar of ik dat nog haal voor de kerst..??

p.s. bijna december, tijd om het blog ook maar in wintertooi te hullen

1 opmerking:

Sigrid zei

Vond je breiboek al zo inspirerend in je vorige berichtje, leuk om nu al wat resultaat te zien. Ziet er prachtig uit.