dinsdag 27 oktober 2009

Herfstsetjes

De afgelopen week heb ik zoals gezegd, twee lingeriesetjes gemaakt, die passen in het herfstthema van het lingerieforum.
Beide sets liggen hier geknipt klaar om verwerkt te worden, versteviging (ik gebruik plakcharmeuse, ben daar erg tevreden over) voor die delen waar het nodig is.

Het eerste setje is van een licht legergroene lycra en vrij smal rekbaar kant, gekocht bij haar. Omdat ik er geen goed bijpassend schouderband en picotelastiek kon vinden, kwamen we op een heel andere bijpassende kleur lingerieaccessoires uit: donkerbruin.
De bh is zelfgetekend volgens de methode van Bella Hendriks, met een driedelige cup.
Sorry, voor deze foto was Isa niet geschikt..ik heb nog geen goede manier gevonden om de cups enigzins in mijn maat te maken. Dus de bh op de gemaakte foto zag er allerbelabberdst uit, vandaar dus maar weer even zo.

Ik ben nogal van het afwerken met strikjes of iets dergelijks. Dat is het enige dat nog ontbreekt aan deze set, vind het nog een beetje kaal zo en zeker op de slips mis ik nog die kleine finishing touch.

Het model van de linkerslip heb ik eerder al gebruikt, het idee voor het model op de rechterfoto
heb ik ergens op internet gezien. Volgens mij op het moodboard voor het herfstthema, maar dat weet ik niet zeker meer. Ik vind hem erg leuk geworden. Het is dit keer bij twee slips gebleven, kreeg met geen mogelijkheid een derde uit het restant van de stof.
Voor de naden en afwerking heb ik bijpassend donkerbruin garen gebruikt.

De materialen voor de tweede set kocht ik bij haar.
Een zwarte lycra met gestreepte tijgerprint, met over de stof een licht waas van zilverwitte stipjes. De zwarte kant is licht rekkend, vrij glad van structuur.
Ook dit patroon is zelfgetekend, een driedelige cup maar totaal anders dan bovenstaande. Ik noem dit patroon "met de gekromde zijcup". Wat ik daarmee bedoel is goed te zien op de foto rechts.
Bij deze bh wel 3 slips, 1 met de v-punt zoals boven, 2 met een asymetrische lijn.

De combinatie van de materialen en bijpassend picotelastiek en schouderband spreekt me erg aan.

Bij deze set heb ik bijpassende hotfixsteentjes opgezocht, zal ik kiezen voor de bijpassende tijgersteentjes of de swarovski glimmertjes om de zilveraccenten van het lycra te benadrukken?
Wat vinden jullie? Of toch maar een strikje in de kleur van het picotelastiek.........

2 opmerkingen:

poetsie zei

Hoi Alice,
Wat een prachtige setjes. Vooral de zwarte/panter print spreekt me erg aan. Over dat pakketje heb ik ook lang zitten twijfelen om het te kopen.;-) Het resultaat is prachtig geworden.
groetjes Diana

Sigrid zei

Leuke setjes, passen goed bij het thema.