dinsdag 5 juli 2016

Izumi Shawl ~Berniolie designs

Tijdens de verbouwing van keuken/woonkamer heb ik foto's gemaakt van de bolletjes garen die ik had opgediept om tussen de bedrijven door, toch iets te haken te hebben. Hmmm, ik heb dus net een ruime 3 kwartier gezocht tussen de foto's (waarvan ik dacht dat ik toch echt een goed georganiseerde indeling had) naar de foto's van de bolletjes en start van de shawl. Helaas, nergens meer te vinden....dan maar de informatie delen zonder de beeldende foto's erbij.
Ik diepte 20 bolletjes van een Katia garen uit de voorraad (waar ik toen relatief makkelijk bij kon) om een shawl van te maken. Voor het patroon koos ik voor de Izumi Shawl van Berniolie Designs, een rechte shawl met aan de uiteinden een aparte rand. 
Het patroon bestaat uit een herhaling van 5 toeren, dus relatief makkelijk te onthouden. Het middenstuk van de shawl bestaat hieruit. Aan de uiteinden komt aan de ene kant een rand met bogen met aan de uiterste puntjes picotsteekjes. Aan de andere uiteinde van de shawl komt eerst een rand met herhalingen van stokjes en lossen in een soort filetpatroon. Daarna wordt ook aan die zijde de boogjesrand gehaakt. 
Door het gebruikte garen dat een bijzondere glas heeft door het viscose, heeft de shawl een luxe uitstraling gekregen. Ik haakte een behoorlijke lengte, daardoor kan de shawl ruim rond de nek/hals gedragen worden en blijven de randen goed zichtbaar en worden niet opgepropt in bijvoorbeeld een jas.
Hoewel de kleur best heftig is, vind ik het in ieder geval niet storend...bovendien ik houd wel van een sprekende kleur naast dekkende basiskleuren. De shawl is zowel in de zomer los te dragen op een koele zomeravond als in de winter bij een winterjas. 
De speld met de parelmoeren ring had ik nog in mijn collectie, de speld met de groene kralen kocht ik via Aliexpress. Verrassend wat een mooie broches en spelden je daar kunt vinden voor heel weinig geld.
Gebruikt aantal bollen: 16 bollen van 50 gram, 125 meter per bol looplengte 
Samenstelling: 60% gemerceriseerd katoen, 40% viscose
Gebruikte haaknaald:  4 mm


1 opmerking:

Corina zei

Inderdaad mooie kleur net als het patroon wat je hebt gebruikt.
Hier ga je heel veel plezier van hebben.

Corina