zondag 10 mei 2015

Zandsculpturentuin in Garderen

Op 2 mei was er een speciale aflevering van Rob's Grote Tuinverbouwing vanuit het Veluwse dorp Garderen. Hier ligt de Beeldentuin van Adri en Joke, waarin al zeven jaar lang een Zandsculpturen Festijn wordt georganiseerd met ieder jaar een ander thema. Dit jaar is het thema ‘Grootmoederstijd’.
Adri heeft aan Rob Verlinden gevraagd om, voor de opening, een tuin aan te leggen die in het thema past. In grootmoeders tijd waren vijvers en watervallen helemaal in. Dat bracht Rob op het idee om weer eens een ‘ouderwetse’ vijvertuin te maken. Ook rondom de zandsculpturen is alles door het hele team in de kleur gezet.
In de boerenschuur en in de serre heeft Jorna zich laten inspireren door het thema. Ouderwetse pompdoeken worden tafelkleden en oude borden heeft ze aan de muur gehangen.
Afgelopen week zijn we bij de zandsculpturen gaan kijken en ook om de resultaten van de Grote Tuinverbouwing door Rob Verlinden te bekijken. 
De zandsculpturen zijn leuk om te bekijken, de tuin viel tegen: veel van de geplante bloemen en planten waren verlept, verdroogt en stonden niet meer zo mooi bij. Zo zonde van al het werk dat is in is gestoken. 
Verder kwamen we er achter dat televisie veel dingen vertekent: in het echt was het restaurant en de gemaakte vijver veel kleiner dan we ons voorgesteld hadden. 
Grappig om te zien dat breien en haken in het grootmoederstijd thema opgenomen is, terwijl het tegenwoordig juist zo hip is geworden. 

3 opmerkingen:

Tinneshobbyworld zei

Wat een prachtige foto's van deze schitterende zandsculpturen. Moet knap zijn om deze in het echt te bewonderen.
Bedankt om ons even mee te laten genieten.

Fijne start van een nieuwe week, groetjes Tinne

Jos van KloskaCreAtief! zei

Jammer dat de tuin zelf een beetje tegenviel, maar de beelden waren zo te zien prachtig!

simoneannemone zei

Ik vind de zandsculpturen zo mooi om te zien.
Jammer dat de tuin niet beter bij is gehouden. Zonde van het werk.

Hier hebben we voor het tweede jaar een festival die tot het najaar loopt.
Daar ga ik ook nog eens kijken.

Saskia