maandag 16 februari 2015

Sophie's Universe Cal 2015 ~ voorbereidingen en week 1 en 2

De bollen Stone Washed XL zijn inmiddels allemaal in huis....het haken kan beginnen...
Toen ik de foto's van de Sophie Universe CAL 2015 zag, was ik er gelijk helemaal weg van. Wat een bijzonder en uitdagend patroon om te haken en wat een geweldig effect geeft de combinatie van de steken.
Dedri van de website Look at What I Made is de ontwerper en initiatiefneemster van deze Crochet-A-Long of Haak-je-mee in steenkool nederlands. Vanaf 18 januari jl. wordt er elke zondag een nieuw deel van het patroon gepubliceerd en kun je de volgende toeren van de deken haken. Dianne Baan van HaakDingen vertaalt elke week het patroon met de foto's naar het nederlands, superhandig!
Het patroon is uitgewerkt en gehaakt met 3 kwaliteiten garen: katoen, Softfun van Scheepjes en StoneWashed XL. Deze drie verschillende garen geven elke deken een andere uitstraling, van kleurig tot nostalgisch gedekte kleuren.
Ik koos voor de laatste versie die met StoneWashedXL is gehaakt en besloot de lijst met benodigde bolletjes te gaan bestellen.
Afgelopen week was mijn bestelling compleet en kon ik dit weekend aan de slag...
De patronen tot en met week 6 zijn inmiddels vrijgegeven, dus moet ik al een aantal weken "inhalen". Ik heb de afgelopen dagen een aantal delen gehaakt, op de foto's zie je de vorderingen van de CAL tot en met week 1 en week 2.
De patronen zijn goed te volgen met veel duidelijke foto's en videotutorials. Het is wel belangrijk om goed te lezen en heel goed je steken te tellen van de verschillende herhalingen en toeren. Als je eenmaal fout gaat in een bepaalde toer, dan kom je helemaal niet uit in de volgende toer.
Hieronder zie je van boven naar beneden mijn week 1 en week 2 van de Sophie Universe CAL 2015:
Ik ben inmiddels al begonnen aan week 4 van de CAL, later meer over mijn vorderingen van deze mooi deken (hij wordt uiteindelijk 1.80 x 1.80 m).

2 opmerkingen:

Corina zei

Wat een mooie kleuren combinatie, mooi hoor.
Veel plezier en ik ga hem weer volgen hoor.

Corina

Bets zei

Oh dit ziet er nu al geweldig uit. mooi hoor.