maandag 3 december 2012

Kasteelgebakje - 9e petit four

Een tijdje geleden zat ik 1 van mijn favoriete programma's te kijken op 24kitchen: Rudolph's Bakery. Wat een heerlijke dingen laat hij daar zien en zo op het oog lijkt het o zo simpel om het allemaal te maken. Toen ik het patroon van het 9e petit four zag bij Grietjekarwietje, moest ik gelijk aan die uitzending denken: er werden kasteelgebakjes gemaakt.
Ook voor dit patroontje gebruikte ik een andere kleur dan die oorspronkelijk werd opgegeven, ik gebruikte een licht citroengele haakkatoen in plaats van aquablauw. Het is een relatief makkelijk patroontje om te volgen, ik heb alleen even zitten freubelen voor de vulling. Dat zijn uiteindelijk een heleboel kartonnetjes geworden in de opgegeven maat. Zo kreeg ik toch een vierkant blokje om in het gehaakte petit four te stoppen om de vorm goed te behouden.
Als garnering koos ik voor een zilver en turquoise roosje. Maar die laatste ga ik denk ik toch vervangen voor een andere kleur, blauw is immers geen gebruikelijke "eetkleur", dan oogt het voor mij iets beter. De onderste verdieping gaat gevuld worden, bij elkaar al een aardige verzameling gehaakte lekkernijtjes.

5 opmerkingen:

Jos van KloskaCreAtief! zei

Je zou tch zo je tanden erin zetten, haha!

Marian zei

Ja, met Jos eens...ik moet die toch ook eens gaan maken denk ik :)

Corina zei

Ik vind ze er zo bij elkaar heel erg leuk uitzien,ben benieuwd naar de volgende

Corina

simoneannemone zei

Wat zijn ze leuk zo bij elkaar!

Saskia

Grietje zei

Prachtig! Goed gedaan hoor:D