zondag 22 januari 2012

1e setje met voorgevormde cups: eindelijk!!

Tijdens de laatste ZLM-dag van het Lingerieforum in Zeist, heeft Saskia van het weblog Simoneannemone een hele duidelijke uitleg gegeven over het verwerken en bekleden van voorgevormde cups.
Thuisgekomen ben ik ermee aan de  slag gegaan, maar de andere werkwijze bij het in elkaar naaien van het setje, heeft me bij de eerste keer behoorlijke hoofdbrekers gekost.
Er zijn heel wat naadjes en stikseltjes van de bh meerdere malen genaaid, uitgehaald en opnieuw genaaid. Het verwerken van de cups en de afwerking van de naden heeft een andere volgorde dan ik gewend was en daar eigenlijk de kneep: ik moest even van "de automatische piloot over op handbediening"...LOL
Dit is het uiteindelijke resultaat geworden: een bh met voorgevormde cups met een bijpassende slip en stringslip.
In de bh zit een schoonheidsfoutje bij de okselrand. Daar had ik de lycra afgeknipt en zonder naad op de cups vastgezigzagd, daarvoor moest ik iets anders verzinnen om het mooi af te werken. Ik heb een elastisch biaisbandje gebruikt om de naad af te werken, niet helemaal naar mijn zin, maar het kan ermee door. Aan de bovenkant van de cups is de lycra hier en daar een beetje gebobbeld, maar na 3 keer uithalen vond ik dat echt genoeg. Verder heb ik vreselijk zitten tobben met het vastnaaien van de schouderbanden aan de voorgevormde cups. De matige manier waarop dit is gedaan, heb ik weggewerkt onder de strikjes.
De gebruikte materialen zijn een cremekleurige lycra met cremekleurig kant met (olijf)groene ingeweven blaadjes. De set kocht ik bij Merckwaerdigh. De strikjes heb ik extra opgepimpt met een bijpassend vierkant hotfixsteentje.
De set is inmiddels gedragen en zit prima. Ondanks de hobbels en bobbels bij het maken van de set, ben ik wel enthousiast over het resultaat. Ik heb de volgende set cups al klaargelegd om te bekleden, lycra en kant heb ik ook al opgezocht.
p.s. Saskia: bedankt voor de tips voor het maken van de bh!

8 opmerkingen:

simoneannemone zei

Ik vind het een hele mooie bh geworden. Mooi die combinatie van lycra en kant en de groene accenten geven het net dat extra.

Fijn dat hij goed zit, nu kun met dit model nog heel veel verschillende bh's maken!

Goed om te lezen dat mijn uitleg en tips je op weg geholpen hebben. Het leuke van dezelfde hobby hebben is dat je elkaar ook kunt helpen om tot een mooi resultaat te komen.

Succes met je volgende bh!

Saskia

groetjes,

Saskia

Sannalin zei

Die ziet er erg fris uit, daar word je vrolijk van en krijg ik meteen zin in de lente.

Netjes genaaid hoor! op naar de volgende hahaha.

San

Handige Handjes zei

Wat een beeldig setje! Ik vind het wit met groen zo lief combineren, en alles ziet er heel netjes uit hoor.

poetsie zei

Ik moet meteen aan de 1e lentebloempjes denken, van die lieve sneeuwklokje.
Erg mooi.

Jos van KloskaCreAtief! zei

Wat een prachtig setjes, een echte Alice met klasse!

Corina zei

dat is een heel mooi setje geworden vind ook de details erg leuk een echt lente setje. Succes met de volgend ben benieuwd.

groetjes Corina

Anoniem zei

Heel mooi geworden.Ik moet er ook weer eens aan gaan beginnen.
gr bets

Anoniem zei

Hoe kom je aan die voorgevormde cups?